Schrijfwedstrijd Van Dale & Schrijven Magazine: schrijf een erotische scène met deze 11 woorden uit 'De taal der liefde'

Van Dale & Schrijven Magazine presenteren: De Erotische Schrijfwedstrijd

Liefde en seks – er is in onze taal geen ander onderwerp waar zó veel woorden en uitdrukkingen over gaan. In De taal der liefde verzamelde Ton den Boon meer dan 2600 woorden over seks en erotiek, verlucht met mini-essays en literaire citaten van meer dan 400 mannelijke en vrouwelijke schrijvers uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur – van 1945 tot nu, van canon tot cult.

Het schrijven van erotische scènes is een uitdaging, dus dagen Schrijven Magazine en Van Dale je uit om een scène van circa 500 woorden te schrijven waarin onderstaande 11 erotische woorden uit het woordenboek De taal der liefde terugkomen. De winnaar wordt beloond met een overnachting voor twee personen in viersterrenhotel Landgoed de Wilmersberg te Twente, inclusief driegangendiner, ontbijt en wellnessbehandeling voor twee!

De 11 erotische woorden uit De taal der liefde op een rij:

1. Afkarnen 

aftrekken, handmatig bevredigen, masturberen

Ga jij maar in het donker liggen afkarnen onder de spijker met het potlood naast die non waarmee jij getrouwd bent’. – Jeroen Bouwers, De zondvloed (1988)

2. Amour fou

Franse uitdrukking voor een overweldigende, hartstochtelijke liefdesrelatie

‘Het is een amour fou van heb ik jou daar. Ze zien elkaar dagelijks aan het water. Zo verliefd. Op een keer moet het ervan komen. Ze houden het niet meer.’ – A.F.Th. van der Heijden, Kwaadschiks (2016)

3. Benwaballen

kunststof of metalen balletjes aan een snoer dat vaginaal wordt ingebracht ter wille van lustbeleving

4. Callypigisch

voorzien van mooie billen, een afleiding van Kallos (schoonheid) + puge (achterwerk)

Zij droeg haar witte bontmuts op het dikke blonde hooopgestoken haar, vanonder haar schoudermantel van sabelbont stak het lichaam dat Bourget hem had beschreven, naakt, callipygisch, de dijen slank en vol, een ervan opgetrokken zonder dat zij daarmee de weelderige rosblonde haarpracht op haar buik verbergen kon.’ – Teun de Vries, De vrouweneter (1976)

5. Een doppie maken

geslachtsgemeenschap hebben, neuken

6. Geitenoog

seksueel stimuleringsmiddel in de vorm van een met haren bezette ring die over de eikel geschoven wordt.

7. Glimpieper

iemand die graag stiekem een slippertje maakt

8. Plompzakken

geslachtsgemeenschap hebben, waarbij behalve de penis ook de testikels in de vagina verdwijnen

het woord is wellicht bedacht maar in elk geval gepopulariseerd door Jan Cremer, die in Ik, Jan Cremer over deze techniek gelezen te hebben ‘in een goed en interessant boek (…) in Achter-Indië’, maar elders in hetzelfde boek deze variatie beschrijft als een ‘techniek uit IJsland’. Het woord duikt sindsdien op in andere literatuur, onder meer van Hermine de Graaf, Ethel Portnoy en Jules Deelder. – uit: De taal der liefde, 2017

9. Priaap

het mannelijk geslachtsdeel in opgerichte stand, erectie

‘De biljarters van Krijt op Tijd, die in de hoogste klasse spelen en nu, bij gebrek aan een groen laken, trots hun keu in een lage buikriem voor zich uitdragen als een lange dunne priaap’ – Paul Verhuyck, Hout en koper (1999)

10. Valleiorgasme

vrouwelijk orgasme waarbij men een langgerekt hoogtepunt beleeft dat door het gehele lichaam trekt; het tegenovergestelde van een piekorgasme. 

11. Zouterik

vrouwelijk geslachtsdeel

'Nou moet ik wel eerlijk bekennen, dat wanneer ik weer eens goed lazerus was, weleens een klein kusje op de zouterik heb gegeven. Dronken doe je meestal dingen, die je nuchter nooit zou doen, dat is één van de nadelen van drank, voor de vrouw die vrijer op het befwerk is een voordeeltje.’ – Arie Elpert, Haring Arie: een leven aan de Amsterdamse zelfkant (1968)

Prijzen:

Overnachting voor twee personen in viersterrenhotel Landgoed de Wilmersberg te Twente, inclusief driegangendiner, ontbijt en wellnessbehandeling voor twee

Van Dale Uitgevers verloot daarnaast 5 exemplaren van De taal der liefde onder de beste inzendingen.

Meedoen?

Stuur je verhaal hier in.

Deze schrijfwedstrijd is onderdeel van de Schrijven Magazine Plus uitgave over erotiek. Wil jij alle tips over het schrijven van erotische verhalen lezen, word dan lid van Schrijven Magazine Plus!

 

Vorig artikel
Volgend artikel